KUPONGKODER Upp till €150 | Kvar >>>
Laddar...

Jones Frontier Split 22/23

44%
Endast %1 kvar
As low as 5 427,56 kr Regular Price 9 669,87 kr
44%
Inklusive. moms.
Mer information
Viktklass 3.0kg - 3.5kg
Medföljande tillbehör None

Snabböversikt

Beskrivningen av denna produkt har översatts automatiskt. Klicka här för att läsa originaltexten.

Frontier Split är den ultimata splitboarden för lekfulla åkare som vill ha en riktningsbestämd freerideform utan styv flex. Frontier har en svävande, freeride-näsan för pow crushing och crud busting matchad med en freestyle-tail som är perfekt för att poppa kuddar och stompa cliff drops. På isiga skinnspår eller fasta nedfarter ger Directional Rocker-profilen och Inner/Outer Traction Tech 2.0-kanter säker stabilitet och kantgrepp. Frontier Split erbjuder hög prestanda utan att snåla på material eftersom den är byggd med en Sintered 8000-bas, en Eco-plastic topsheet och FSC Classic Core som är speciellt profilerad för extra pop.

Detaljer

PROFIL

 • Directional Rocker
  Ett
  hybridrocker/camber-flexmönster som definieras av mer tip rocker än tail rocker och camber mellan bindningarna. Den rockerade spetsen flyter brädans nos och förbättrar manövrerbarheten medan cambern under fötterna ger kanthållning och respons. En något rockerad svans bibehåller kraften och stabiliteten hos en traditionell bräda men hjälper till att hålla svansen fångstfri vid initiering av svängar och landningsswitch.

 • Blunt Nose
  Bredare caped nose. Som ett resultat plöjer du mindre genom snön och det ser ut som om du har en längre nos. Du får också en lägre svängningshastighet.

 • Progressive Sidecut
  Genom att öka sidecut-radien mot kontaktpunkterna får brädan en smidig in och utfasning under dina svängar.


CORE

 • FSC Classic Core
  Full wood poppelkärna som ger rolig pop, jämn flex och solid hållbarhet


FÖRSTÄRKNINGAR

 • Biax Fiberglass
  2-dimensionellt
  glasfiberlager som därför är mindre styvt, vilket garanterar en bekväm och lekfull karaktär.


BASE

 • Sintered 8000 Base
  Superstark, hållbar och snabb bas som är relativt lätt att reparera tack vare kombinationen av polyeten och kol UHMW-PE. Något mindre vaxabsorption jämfört med 9900-versionen.

 • Wend Natural Wax
  Jones brädor är redo att strimlas direkt från butiken och är fabriksvaxade med WEND natural wax.


TOPSHEET

 • Eco-Plastic Topsheet
  Tillverkad av ricinbönor. Även kallad wonder beans. Detta miljövänliga material är ultralätt, mer reptåligt samt vatten- och snöresistent


SIDOVÄGGAR OCH KANTER

 • Förstärkningar i rostfritt stål
  Rostfria stålplattor är inbäddade i nosen och svansen för förbättrad hållbarhet i brädspetsen.

 • Oversized Recycled Edges
  Alla Jones-brädor tillverkas med överdimensionerade kanter av återvunnet stål för ökad hållbarhet och förbättrad hållbarhet i produktionen.

 • Återvunnet ABS
  Jones återvinner så mycket som möjligt av basmaterialet för att minimera miljöpåverkan. Så basen på brädan ovan kan "inverteras" (vändas). Genom att alltid vända på basens färger slängs så lite basmaterial som möjligt. Vi kan därför inte lova dig en basvariant eftersom vi också får dem på olika sätt.

 • Inner Traction Tech
  Traction Tech för splitboards. Stålkanterna på insidan har också traction Tech. Detta resulterar i mer grepp vid splitning.

 • Factory Tuned
  Alla Jones snowboards är fabriksavtrimmade i tip och tail så att du kan gå direkt från butiken till berget.


ÖVRIGT

 • Forever Flex
  Forever Flex är en ny tillverkningsprocess som hjälper till att stabilisera flexen och rocker hos en bräda under hela dess livslängd.

 • Super Sap Bio Resin
  Alla Jones-brädor byggs nu med biobaserad, förnybar epoxi i stället för petroleumbaserad epoxi. Råvarorna som används för att tillverka Super Sap Bio Resin är samprodukter eller avfallsprodukter från andra växtbaserade industriella processer. Produktionen av Super Sap kräver 33 % mindre utsläpp av växthusgaser än konventionell epoxi.


SPLITBOARD-TEKNIK

 • Quick Tension Tail
  Quick Tension Tail Clip är ett lättviktigt svansklämmsystem som är utformat för att passa alla 2016 och nyare Jones splitboards. Jones splitboards har en skåra i svansen på båda skidorna som gör att Quick Tension Tail Clip helt enkelt kan glida in i skåran och säkra skidan.

 • Karakoram Tip-Lock Tip Clips
  Varje splitboardåkare känner till känslan - du går in i en fast linje och ditt tip clip öppnas! Aldrig mer. Med hjälp av Active Joining Technology låser och klämmer Karakoram Tip-Lock Tip Clips snabbt spetsarna på din splitboard med ett enkelt handgrepp.

 • Karakoram Ultraclip 2.0
  Karakoram Ultraclips har blivit lättare och drar åt brädhalvorna till varandra. 2.0-versionen gör det enkelt att återföra spänningen till brädhalvorna.

 • Jones Bolt-less Bridge
  Bolt-less Bridge eliminerar beslag för splitclips från brädans bas genom att omprofilera träkärnan vid clipsen. Träkärnan under clipsen är tjockare och ger bättre vridstyvhet och en kraftigare anslutning vid de delade clipsen.


SIZECHART

Jones Frontier Split 22/23 Sizechart
Size (cm) 152 156 158W 159 161W 162 164W
Effective Edge (mm) 1110 1144 1160 1170 1186 1196 1212
Tip Width (mm) 291 295 305 298 308 300 310
Waist Width (mm) 249 252 262 254 264 256 266
Tail Width (mm) 291 295 305 298 308 300 310
Sidecut Radius (m) 7.1 7.3 7.5 7.5 7.7 7.9 8.1
Stance Setback (mm) 20 20 20 20 20 20 20
Width Regular Regular Wide (Big Horn Series) Regular Wide (Big Horn Series) Regular Wide (Big Horn Series)