Laddar...

ABS p.RIDE Base Unit Compact + p.RIDE 18

Endast %1 kvar

This product is currently not in stock or discontinued. Contact our customer service for an alternative or delivery estimate.

Snabböversikt

Beskrivningen av denna produkt har översatts automatiskt. Klicka här för att läsa originaltexten.

ABS presenterar den nya generationen av krockkuddar för laviner: P.RIDE är den enda krockkudde som har en seriell, ömsesidig partnerutlösning via fjärrkontroll och som därmed minskar en stor säkerhetsrisk i terrängen: Vid laviner utlöses inte 20 % av krockkuddarna eftersom handtaget inte dras, krockkudden inte fungerade eller krockkudden är förstörd. Med P.RIDE kan varje gruppmedlem nu utlösa alla eller till och med bara enskilda krockkuddar samtidigt, vilket aktivt minskar risken för begravning både för dem själva och för alla gruppmedlemmar. En automatisk systemkontroll säkerställer att systemet är redo att användas. TwinBags är tillverkade av extremt motståndskraftigt material och har en 30 % större yta. Dubbelt skydd genom två separata kamrar: Om en krockkudde förstörs i en nödsituation finns en andra kvar.

Detaljer

  • Vikt: 2650 g
  • Volym: 18 L med dragkedja
  • Rygglängd: 36-52 cm

Luftkudden är hjärtat i alla lavinluftkuddar. I ABS® TwinBag-systemet finns det två krockkuddar. Även om båda blåser upp samtidigt är var och en av dem helt oberoende. Eventuella skador på den ena krockkudden påverkar inte funktionen hos den andra krockkudden. En fördel som till och med kan innebära skillnaden mellan liv och död i en nödsituation. Ett monosystem med en skadad krockkudde förlorar sin effektivitet, vilket gör det oanvändbart. Krockkuddernas form och placering spelar en avgörande roll när det gäller optimal effektivitet. Ju större effektiv yta som genereras, desto större är sannolikheten att de stannar kvar på ytan. Placeringen av krockkuddarna på båda sidor är också utformad för att ge ett bra skydd runtomkring och förhindra att komprimerad snö samlas mellan bakhuvudet och krockkudden. Den nya 3D-bandetekniken ökar bärytan med 30 % samtidigt som volymen minskar. En unik vävning


Aktiveringshandtaget är P.RIDE-systemets kommando- och kontrollcentral. Genom att dra i handtaget aktiveras din egen krockkudde, krockkuddarna för hela gruppen eller en specifik medlems TwinBag - alla dessa funktioner är tillgängliga automatiskt när aktiveringshandtaget öppnas.

Om du öppnar aktiveringshandtaget startar en omedelbar systemkontroll: inklusive batteriladdning, korrekt placering av kolinblåsaren och driftberedskap. En trådlös anslutning med partners som står tillsammans inom en radie på 10 meter upprättas också inom de första 20 sekunderna och en knapptryckning. En blinkande lampa på varje partners aktiveringshandtag visar att gruppen har skapats.

För att definiera aktivering för enskilda gruppmedlemmar trycker dessa medlemmar på en knapp på aktiveringshandtaget för att växla till enskilt läge. Om en av de skyddande partnerna sedan drar i sitt aktiveringshandtag samtidigt som han eller hon trycker på sin knapp för enkelt läge, aktiveras endast TwinBags för dessa specifika gruppmedlemmar. Möjligheten att skydda både sig själv och partnerna från begravning ger en ny dimension till räddning av kompanjoner.


Kontrollmodulen tar emot signalerna från aktiveringshandtaget Kontrollmodulen tar emot signalerna från aktiveringshandtaget och anslutna partners. Signalerna tolkas, driftberedskapen kontrolleras och i en nödsituation aktiveras systemet. En enda laddning av det integrerade högpresterande batteriet ger minst 240 timmars drift i standby-läge. Den integrerade USB-kabeln kan användas för att ladda batteriet när som helst utan att laddningskapaciteten minskar. En full laddning tar cirka 2 timmar. Minimikapaciteten är 6 000 timmar, med en återstående batterikapacitet på cirka 80 % fortfarande tillgänglig.


Kolcylindern är ansluten till aktiveringsmodulen. Oberoende av temperatur eller yttre tryck fyller 190 ml inertgas - obrännbar, giftfri, komponent i andningsluft - TwinBags på 2-3 sekunder. Detta är den mest tillförlitliga fyllningsmetoden. Enheten kan enkelt bytas ut och är påfyllningsbar. Kolcylindern är en högteknologisk produkt tillverkad av material av högsta kvalitet.


Denna kombinationsdel är ansluten till varje krockkudde. Knappen för utlösningsventilen sitter i mitten av den svarta sug- och utlösningsenheten. Nätkåpan över sug- och utlösningsventilen förhindrar att snö kommer in i krockkudden när den fylls.


AKTIVERING ÄR AVGÖRANDE - PARTNERAKTIVERING INBYGGD SOM STANDARD

Med införandet av partneraktivering inleder P.RIDE en ny era för självräddning och kamraträddning. För första gången gör en inbyggd trådlös anslutning med partners det möjligt att aktivt skydda andra gruppmedlemmar innan en faktisk begravningssituation uppstår. P.RIDE stänger därför det funktionella kryphålet i alla tidigare lavinairbags - vilket utgör en livräddande innovation. Gruppmedlemmarna synkroniseras automatiskt när de samtidigt öppnar sina aktiveringshandtag. Detta möjliggör partneraktivering - utan behov av komplicerad programmering. Gruppläget gör det möjligt för en bärare av en ryggsäck att samtidigt aktivera sina egna krockkuddar och alla andra medlemmars krockkuddar. Om medlemmarna i en grupp planerar att ta sig an en backe individuellt kan en eller flera av dessa vintersportentusiaster tillfälligt växla till singeläge. I händelse av en kritisk situation möjliggör detta sedan specifik fjärraktivering av enskilda krockkuddar.
30 % MER PROJICERAD YTA FÖR ATT HJÄLPA DIG ATT HÅLLA DIG PÅ TOPP

I en lavin spelar den projicerade ytan, förutom volymen, en avgörande roll för att se till att du håller dig ovanpå snön. P.RIDE-krockkuddarna har en 30 % större effektiv yta jämfört med traditionella krockkuddar. I kombination med kroppen skapar P.RIDE-krockkuddarna därför en större bärande yta. Detta placerar kroppen i ett särskilt fördelaktigt horisontellt läge som avsevärt minskar risken för skador och ökar sannolikheten att man stannar kvar på ytan. Den nya metod som används för att fästa krockkuddarna säkerställer att de förblir i sin optimala "vingposition" efter öppning, oavsett vilken förpackning som är dragkedja på. Effektiv yta ovanpå en lavin: 1055 m2.
AUTOMATISK SYSTEMKONTROLL VISAR ATT SYSTEMET FUNGERAR KORREKT

När systemet har aktiverats övervakas funktionen automatiskt och kontinuerligt. Lysdioder på handtaget ger en tydlig och lättförståelig bild av den aktuella statusen. Det högpresterande batteriet levererar energi på ett tillförlitligt sätt vid temperaturer ned till minus 40 °C och tillåter minst 6 000 timmar i standby-läge.


ABS® TWINBAGS FÖR DUBBEL SÄKERHET

Laviner flyter inte bara över släta bergsängar. Tvärtom. Deras väg kan hindras av hinder som stenar, klippor, bergstallar och trädstubbar. När det gäller en monoairbag utan separata fack kan en enda reva i yttermaterialet räcka för att sätta hela systemet ur funktion! Som det företag som har den största praktiska erfarenheten förlitar sig ABS® uteslutande på TwinBag-tekniken med två oberoende krockkuddar.