Laddar...

Furberg Pow Split 21/22

Endast %1 kvar

This product is currently not in stock or discontinued. Contact our customer service for an alternative or delivery estimate.

Mer information
Viktklass 3.0kg - 3.5kg
Medföljande tillbehör None

Snabböversikt

Beskrivningen av denna produkt har översatts automatiskt. Klicka här för att läsa originaltexten.

Pow har utformats med ett mål i åtanke; att överträffa alla andra brädor på de djupaste dagarna. Dess långa, fulla rocker i kombination med omvänd sidecut i nos och tail gör att den är lätt att åka. För att ytterligare förbättra prestandan i puder har vi lagt till en liten fishtail, men hållit svansen tillräckligt hög för att fortfarande göra det möjligt att landa switch då och då. Den här brädan kan ladda hårt i alla förhållanden trots sin puderspecifika form.

Detaljer

PROFIL

  • Platt kammarprofil
  • Lång Rocker och omvänd sidskärning

När en bräda körs platt på snön gör en lång rockerövergång att brädans nos träffar ojämnheter med en låg infallsvinkel och glider över med litet motstånd. Många snowboardmärken är medvetna om detta, men det är bara vi som har kombinerat rocker med en omvänd sidecut i nos och tail för att bibehålla denna låga infallsvinkel när du åker brädan på kanten. de långa övergångarna i den omvända sidecuten gör att brädan svänger lättare eftersom de typiska tryckpunkterna i slutet av den effektiva kanten inte existerar. Det övergripande resultatet är en mycket fångstfri och surfy bräda.

CORE

  • Pappelkärna

Vi använder 100 % poppel för den perfekta balansen mellan vikt, styrka och förmåga att hålla flex och form över tid.

  • Triax glasfiber

Triaxial glasfiber används för att få en bra vridstyvhet hos snowboarden.

BASE

  • Isosport 7500 Sintered

Basen är 1,3 mm tjock, vilket är tjockare än industristandard. Det innebär att du kan slå hårdare mot stenar utan att få core shots och att du kan stenslipa basen fler gånger. Isosport 7500 Sintered är en av de snabbaste baserna på marknaden. Den tjockare basen lägger visserligen till några gram på vikten, men viktigare är att den ger brädan en mycket längre livslängd.

TOPSHEET

  • Isosport borstad polyamid

Isosport Polyamide topsheet är ett av de mest hållbara topsheets på marknaden. Texturen gör toppskiktet mycket reptåligt och mindre snö fastnar på det. Vi tillverkar också alla våra topplakan i ljusa färger för att ytterligare undvika att snö fastnar på dem. Mörkfärgade toppdukar värms upp mer av solen och därför fastnar mer snö på dem. Detta är ett enkelt men effektivt sätt att spara vikt utan att kompromissa med hållbarhet och prestanda.

KANTAR

  • Lång svängradie

Det är standard att använda en längre svängradie på en freerideskida än på en slalomskida i skidbranschen, men Furberg Snowboards är det enda märket som anpassar svängradien för freeridesnowboards. En längre svängradie genererar bättre stabilitet vid högre hastigheter och, ännu viktigare, ger brädorna ett lugnare och mer förlåtande beteende genom att fördela kanttrycket över hela kontaktlängden.

  • UHMW PE

Sidoväggarna är tillverkade av UHMW PE, Ultra High Molecular Weight Polyethylene. Dessa är mycket motståndskraftiga mot nötning och nästan omöjliga att spricka (till skillnad från sidoväggar av ABS). På våra fasta brädor har vi även en inre sidovägg av bambu. Tack vare denna hårda och styva inre sidovägg kan kanterna ta hårdare stötar utan att skadas. Den inre sidoväggen ger lite mer vikt, vilket är anledningen till att vi har valt att inte ha den på våra splitboards.

  • 2.1 x 2,0 mm Rockwell Hardness 48 kanter

Kanterna är betydligt kraftigare än industristandarden, för att kunna ta emot hårdare stötar utan att spricka eller deformeras. Kanterna är helt lindade runt brädan för maximal hållbarhet.


Furberg The Pow 20/21 Sizechart
Lenght156161166
Nose width(mm)290298306
Waist width(mm)263270277
Tail width(mm)278286294
Radius - Sidecut(m)12.813.414.0
Shoe Size (cm)25-2826-2927-30
Rider Weight (kg)60-9070-10075+
Weight (g)290031003300